NVM Aankoopmakelaar

Een eigen NVM aankoopmakelaar meenemen bij de aankoop van een woning.

Wij bieden aankoopbegeleiding door een NVM aankoopmakelaar voor een vast 'all in' tarief van € 1.950,- Dit is een vast tarief dus ongeacht de vraagprijs of uiteindelijk uitonderhandelde koopprijs van de woning. U krijgt hiervoor de volledige traditionele NVM dienstverlening als aankopend makelaar. Hieronder leest u kort welke zaken spelen als u een eigen NVM aankoopmakelaar meeneemt bij het kopen van een woning.
 1. Oriënteren
  Waar moet ik op letten als ik me ga oriënteren op de woningmarkt?

  Wellicht hebt u de afgelopen tijd al eens op de website van funda of in de krant naar interessante woningen gekeken. En waarschijnlijk weet u ook al naar wat voor soort woning u op zoekt bent en in welke plaats u wilt gaan wonen. Toch zult u nog veel vragen hebben. Is dat droomhuis wel haalbaar? Is kopen voor mij interessant? Heb ik voldoende overwaarde op mijn huidige woning? De makelaars van de NVM kunnen u in een vrijblijvend gesprek advies geven over uw persoonlijke situatie. Elke NVM makelaar beschikt over een actueel uitwisselingssysteem waarin alle woningen geregistreerd staan die via een NVM makelaar per regio worden aangeboden. Ook werken de makelaars van de NVM nauw samen met hun collega's in de regio. Zij weten dus direct of er een woning te koop is die aan uw woonwensen voldoet.

 2. Bezichtigen
  Wat kan de NVM aankoopmakelaar voor mij betekenen tijdens de bezichtiging?

  Hebt u eenmaal een woning gevonden, dan begeleidt uw NVM makelaar u tijdens de bezichtigingen. Uw NVM makelaar let vooral op het onderhoud van de woning en op eventuele gebreken. U kunt erop rekenen dat de makelaars van de NVM beschikken over gedegen bouwkundige kennis en ervaring. De bij de NVM aangesloten makelaars moeten namelijk jaarlijks hun kennis op peil houden door het volgen van verplichte educatie. Het SOM, Studiecentrum Opleidingen Makelaardij, biedt NVM-leden educatieprogramma's aan die zijn toegesneden op de dagelijkse praktijk. Als tijdens de bezichtiging blijkt dat er sprake is van achterstallig onderhoud, licht uw NVM makelaar u hierover in. Hij geeft ook een indicatie van de bijbehorende kosten. Bij twijfel raadt hij u aan een bouwkundig specialist in te schakelen als u serieus overweegt de woning te kopen.

 3. Onderhandelen
  Wat is de rol van de NVM aankoopmakelaar in het onderhandelingstraject?

  Als beëdigd taxateur heeft uw NVM makelaar veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs van een woning. In het NVM uitwisselingssysteem kan hij bovendien rechtstreeks zien wat de marktwaarde is van woningen in de omgeving van het pand waar u interesse in heeft. Uw NVM makelaar kan via het NVM kenniscentrum informatie opvragen over onder meer bestemmingsplannen, bouwbesluiten, parkeerinformatie of vervuilde bouwgrond. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de koopprijs. Als ervaren onderhandelaars kunnen de makelaars van de NVM ook nog eens uw droomhuis het beste uit onderhandelen.

 4. Aanvullende dienstverlening
  Kan ik bij mijn NVM aankoopmakelaar terecht voor aanvullende dienstverlening zoals hypotheken en verzekeringen?

  Om de financiering van uw nieuwe woning te regelen, is er vaak een hypotheek nodig. U kunt bij verschillende NVM makelaars terecht voor advies en het afsluiten van een hypotheek. Het is van belang om een hypotheek te kiezen die bij u past. Ook hiermee kunnen de makelaars van de NVM u helpen. Bovendien zal uw NVM makelaar u uitleg geven over de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) en nagaan of u hiervoor in aanmerking komt. Hij wijst u ook op eventuele subsidiemogelijkheden. Uw NVM makelaar kan u adviseren om de NVM huisgarantie af te sluiten. Dit is een uitgebreide verzekering van maximaal drie jaar tegen eventuele verborgen gebreken aan de woning. Daarnaast kunt u via uw NVM makelaar een NVM rechtsbijstandverzekering afsluiten. Deze verzekering geeft u recht op rechtsbijstand in geschillen met de verkoper die uit de koopovereenkomst voortvloeien. Kortom, uw NVM makelaar beschikt over een breed assortiment van aanvullende diensten.

 5. Kopen
  Ik heb de woning gevonden die ik graag wil kopen en dan?

  Uw NVM aankoopmakelaar start namens u de onderhandelingen en brengt een bod uit voorzien van eventueel ontbindende voorwaarden. Het is goed te weten dat hij u informeert over eventuele nieuwe wetgeving waarmee u te maken krijgt. Wat zijn bijvoorbeeld de consequenties van de wet Koop onroerende zaken en waar moet u dan rekening mee houden als koper? Het NVM kenniscentrum stelt de makelaars van de NVM in staat om op de hoogte te zijn van de meest actuele ontwikkelingen op de woningmarkt. Als de verkopende partij het bod accepteert, zal de verkopende makelaar de koopakte opmaken. Uw eigen aankopende NVM makelaar loopt het koopcontract voor u door en gaat na of alles in orde is. Als u daar behoefte aan heeft, spreekt hij de juridische aspecten van het contract met u door. Na ondertekening door alle betrokkenen gaat de koopakte naar de notaris.

Contact opnemen met een van onze NVM makelaars?

Middels onderstaand formulier kunt u contact opnemen met onze makelaars. Na het invullen hiervan neemt een NVM makelaar contact met u op.